Sledite nam na Facebooku in Instagramu
Brezplačna poštnina pri naročilih nad 30 €

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani https://lunakit.si (v nadaljevanju “LuNakit”) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani https://lunakit.si ter se z njimi strinja.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Podatki o trgovcu in ponudniku

HIŠA NAKITA ADAMAS D.O.O.
SEDEŽ PODJETJA:
Ljubljanska cesta 8, 3000 Celje, Slovenija
Tel.: 03 5442 180
Tel.: 031 302 932
email: nakit@lunakit.si

Trr Abanka, VIPA d.d.: SI56 0400 1004 8992 458
Matična številka: 6109284000
ID št. za DDV: SI74020951

PE TRGOVINA ADAMAS
Ljubljanska cesta 8, Celje

SPLOŠNE DOLOČBE

Veljavnost splošnih pogojev

Določbe splošnih pogojev veljajo za vse storitve elektronskega poslovanja in dopolnjujejo določbe veljavne zakonodaje, ki urejajo področje varstva potrošnikov, področje varstva osebnih podatkov ter drugih področij, ki se nanašajo na elektronsko poslovanje družbe.

 V kolikor bi zaradi spremembe veljavnih predpisov, ki urejajo ta področja, posamezna določba teh splošnih pogojev postala neveljavna, to ne vpliva na veljavnost preostalih določb in s tem teh splošnih pogojev.

Upravitelj spletne trgovine ima pravico do občasnega dopolnjevanja in spreminjanja teh splošnih pogojev. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na spletni strani https://lunakit.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembami in dopolnitvami, v kolikor po objavi sprememb nadaljuje z uporabo elektronskih storitev.

Odgovornost za delovanje in vsebino spletne trgovine

Upravitelj bo pri urejanju spletnega mesta skušal zagotavljati ažurnost in točnost podatkov vsebovanih na teh straneh (identiteta podjetja, kontaktni naslovi, bistvene značilnosti blaga, cena in dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve naročila oziroma storitev, način plačila in dostave, veljavnost ponudbe, reklamacijski postopek).

 Upravljalec se pri urejanju spletnega mesta po najboljših močeh trudi, da so vse storitve na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, vendar ne jamči da bodo elektronske storitve delovale brez prekinitev, brez problemov, brez pomot ali napak, prav tako tudi ne jamči za uspešnost uporabe teh storitev.

 Spletna stran vsebuje t. i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Upravljalec ne zbira nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani.

 Upravljalec pri objavi prodajnih izdelkov ponuja tudi fotografije, ki so simbolične narave in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli iz tehnoloških, pravnih ali poslovnih razlogov spremeni vsebino svojih spletnih strani ali spremeni posamezne parametre storitev ali storitve ukine brez predhodnega opozorila.

 V zakonsko dovoljenem obsegu je izključena vsaka odgovornost podjetja HIŠA NAKITA ADAMAS D.O.O. upravitelja ali katerekoli druge pravne ali fizične osebe (v nadaljevanju druge osebe), ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega mesta https://lunakit.si.

 Podjetje Spletna trgovina HIŠA NAKITA ADAMAS D.O.O. ali druge osebe v nobenem primeru niso odgovorne za izgubo ali okrnjeno dostopnost podatkov ali kakršnokoli drugo slučajno, posredno, posebno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz uporabe oziroma nezmožnosti uporabe storitev, vključno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube dobrega imena, izgube poslov, izgube podatkov, tehnične napake ali napačnega delovanja oziroma drugih škodnih dogodkov.

 Za morebitne napake na tem spletnem mestu (cene, dobavni roki, opisi izdelkov, ipd.) se vam opravičujemo in Vas bomo praviloma še pred oddajo pošiljke o tem obvestili. Prav tako podjetje HIŠA NAKITA ADAMAS D.O.O. ali druge osebe za napake na strani ne odgovarjajo in jih bodo po svojih zmožnostih v najkrajšem možnem času tudi odpravili.

 Upravitelj lahko po svoji lastni presoji odpove ali začasno prepreči dostop in uporabo storitev, ki se nahajajo na spletnem mestu https://lunakit.si zaradi kršenja teh splošnih pogojev ali veljavnih predpisov ali kakršnegakoli drugega ravnanja, za katerega družba meni, da je nezakonit oziroma škodljiv do tretjih oseb ali za delovanje storitev.

Odgovornost uporabnika

Uporabnik je dolžan uporabljati elektronske storitve v skladu z veljavnimi predpisi in temi splošnimi pogoji. Uporabnik sme uporabljati storitve v svojem imenu in za svoj račun ter v imenu in za račun tistih poslovnih subjektov, za katere ima v skladu z veljavnimi predpisi pooblastilo ali drugo pravno podlago za tako poslovno povezavo ali predstavljanje oziroma zastopanje.

 Uporabnik izrecno soglaša, da uporablja storitve ali katerokoli digitalno vsebino povezano z elektronskim poslovanjem izključno na lastno odgovornost.

 Uporabnik se izrecno obvezuje, da pri uporabi elektronskih storitev ne bo ravnal protipravno ali ogrožal informacijske varnosti elektronskih storitev (npr. lažno predstavljanje, prenos nezakonitih vsebin, kršitve pravic intelektualne lastnine, nepooblaščeno zbiranje osebnih podatkov ali poslovnih skrivnosti, prenos zlonamerne programske opreme, nepooblaščeno spreminjanje vsebine, motenje komunikacij v katerikoli smeri ali nepotrebno obremenjevanje elektronskih storitev, poizkus lažnega predstavljanja in podobno) ali spodbujal tretjih oseb k takšnemu ravnanju.

 Uporabnik soglaša, da se bodo katerikoli poslani in potrjeni podatki ali dokumenti, ki so poslani z uporabo elektronskih storitev šteli za popolne in točne.

 Uporabnik lahko po lastni presoji in skladno z navodili odpove uporabo elektronskih storitev (odpoved registracije) ter zahteva izbris podatkov, shranjenih za potrebe dostopa do teh podatkov.

Naročanje in dostava

Postopek nakupa

 1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 2. Naročilo potrjeno: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba izjemoma zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga.
 3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.
  V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem preko e-maila nakit@lunakit.si obvestiti. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.
  Pred končno oddajo spletnega naročila ima uporabnik možnost pregledati, spreminjati ali dopolniti naročilo, ustrezno popraviti podatke, kakor tudi preklicati vse vnešene podatke.
  Naročene izdelke hitro, varno in zanesljivo dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije.
  Naročene izdelke vam bomo poslali v 2-3 dneh, vendar najkasneje v roku osmih (8) dni v času letnih dopustov, po prejemu naročila. Stroški pošiljanja v primeru naročila do 30,00 eur se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, pri ostalih naročilih nad to vrednostjo je dostava brezplačna. O morebitnih dodatnih stroških dostave boste obveščeni pred pošiljanjem naročenih izdelkov.

Dostava naročila na več naslovov:

Spletna trgovina LUNAKIT.SI vam omogoča pošiljanje naročila na več naslovov, kar je izredno primerno za pošiljanje daril in darilnih bonov, pri čemer vi določite prejemnika in predhodno poravnate kupnino.

Postopek za dostavo na več naslovov je opisan na strani dostave

Embalaža

Manjši nakit, v skupni teži do 400 g, pošiljamo v obloženih pisemskih ovojnicah. Večje in težje pakete, darilno embalažo ter druge občutljive in težje artikle pošiljamo izključno v paketnih pošiljkah. Srebrni in modni nakit vam bomo poslali v čudoviti darilni embalaži, v katero bomo vaš nakit skrbno pripravili za pošiljanje po pošti. V zavihku embalaža si lahko ogledate naše unikatne škatlice z logotipom spletne trgovine LuNakit.

Plačilo

Trenutno so na voljo naslednji načini plačil:

 • po povzetju – z gotovino ob prevzemu blaga, v kolikor naročeno blago ne presega 30,00 eur je strošek dostave 3,00 eur, sicer je poštnina brezplačna.
 • po predračunu – plačilo na transakcijski račun našega podjetja po položnici ali preko spletne banke
 • osebni prevzem blaga na sedežu podjetja, pri čemer lahko plačate z gotovino ali plačilno kartico
 • s plačilno kartico

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema računa. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vračilo blaga / pravica do odstopa od nakupa, naročila (pogodbe)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov nakit@lunakit.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago lahko vrnete na 2 načina in sicer: blago pošljete po pošti s priloženo dokumentacijo oziroma se oglasite v naši trgovini v Celju.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca, zato ga prosim navedite hkrati z dopisom o odstopu.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru odstopa od pogodbe ima uporabnik pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov in stroškov provizije, ki jo zaračunava dostavljalec blaga ob izročitvi blaga npr. strošek Pošte ob plačilu po povzetju, to dokazuje s pisnim dokumentom.

Shranjevanje pogodb

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev >Lunakit.si trgovine pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov).

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim osebam, razen če tako zahteva zakon.Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Odpoved naročila

Naročilo lahko prekličete kadarkoli do dne, ko naročilo odpremimo. Na dan odpreme boste tudi obveščeni preko e-pošte. Naročilo lahko prekličete preko e-pošte, spletne strani www.lunakit.si preko kontaktnega obrazca. V primeru, da smo blago že odposlali vas prosimo, da upoštevate navodila v razdelku ‘Vračilo blaga’

Veljavnost ponudbe, cene

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene v spletni trgovini so z vključenim 22 % ddv, oziroma je ta podatek izrecno naveden. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Čakam na obdelavo, in kasneje še naročilo odpremljeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudba velja do razprodaje zalog oziroma do preklica.

Drugi pogoji, stroški povezani z uporabo komunikacijskega sredstva

Stroški komunikacijskega sredstva pri obisku naše spletne trgovine se ne razlikujejo od običajne tarife, ki jo plačujete za uporabo internetnih storitev pri vašem izbranem ponudniku.

Avtorske pravice

Vsa vsebina na strani in podstraneh Spletne trgovine LuNakit je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logo, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja HIŠA NAKITA ADAMAS D.O.O.. Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last podjetja Spletna trgovina HIŠA NAKITA ADAMAS D.O.O.. Prepovedana je uporaba vsebine in slik v javne in komercialne namene, brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani lastnika podjetja.